Wat is biofeedback en wat kan het voor jou betekenen?

bio-feedback

Ik krijg als kinesioloog regelmatig de vraag: wat is biofeedback eigenlijk en is het überhaupt iets voor mij?

Ik zet hier één en ander op een rijtje.

 

Wat is biofeedback en hoe ga ik te werk?

Bij biofeedback raak ik de persoon voor me aan en via de spieren krijg ik antwoorden. De spieren zijn, volgens een bepaalde visie, immers verbonden met het ruggenmerg en met de hersenen.

Via die spieren kan ik als coach op een heel snelle manier ‘praten’ met dieperliggende niveaus van iemand om zo meer inzicht te krijgen in de oorzaken en oplossingen van een bepaald probleem.

 

Voor welke problemen kan je bij mij terecht?

In de eerste plaats met werkgerelateerde problemen.
Enkele voorbeelden: angsten, conflicten op het werk, een gebrek aan focus, de preventie van burn-out enz..
Kortom: alle problemen waarin je als werknemer of werkgever meer inzicht wilt verwerven. Tijdens de bio-feedback sessie gaan we kijken hoeveel negatieve en positieve lading rond het probleem zit en vragen we via de spiertesten aan het lichaam wat er nodig is om de negatieve lading te kunnen loslaten en verwerken.

We gaan ook na welke spieren een zwakke reactie geven.  Stel je een elektriciteitskast voor waarin we kijken welke zekeringen zijn uitgevallen.  Daarin brengen we helderheid en verlichting.

 

Wat is het nut van biofeedback?

Biofeedback geeft je terug de kracht om sterker en anders in een bepaalde situatie te staan, vrij van zwaarte en trauma. Je kunt op een snelle manier een hele lading energie terugwinnen. Het effect is heel groot, omdat we de relatie vinden met vroegere gebeurtenissen of pijnen.

We gaan de problematiek als het ware volledig herkaderen zodat je een volledig nieuw zicht op je problemen krijgt. Het mooie van de methodiek is dat je zelf weer de nodige kracht vindt om anders naar de gestelde problematiek te kijken.

 

Extra voordelen om biofeedback in te zetten?

Het is een heel snelle, maar toch zachte en diepgaande methode. Mensen zeggen vaak dat ze nooit eerder zo’n diepgaande coaching hebben gekregen.

 

Wie kan bij mij terecht?

Iedereen die kampt met werkgerelateerde problemen.

Ben je werkgever?

Dan kan je me bijvoorbeeld één keer per maand uitnodigen voor een meer diepgaande coaching van je werknemers. Ik combineer biofeedback vaak met de IWAM-motivatiebevraging en communicatie vaardigheden en dat maakt het geheel nog sterker.

 

Referenties?

Enkele reacties van tevreden klanten:

 “Het conflict met mijn vennoot was slopend. Mijn dokter stuurde me naar Peter. Ik kwam er snel weer bovenop en kon ik zelfs de situatie volledig ten goede keren.” Dieter, manager.

“Het was een zeer leerrijke persoonlijke coaching, soms confronterend, vooral verhelderend. Peter gaat tot op de bodem, en bouwt je terug op tot een sterkere persoonlijkheid, in balans met jezelf en de omgeving. Ik voel me sterker én wil op deze weg verdergaan.” Verinia Robbijns, Hr Partner IKanbi.

“Eindelijk een diepgaande coaching met directe inzichten en oplossingen.” Karen, onderneemster.

 

Samen aan de slag?

Wil je weten of biofeedback voor jou mogelijk is? Neem gerust contact op om een afspraak te maken voor een intake of een vrijblijvend kennismakingsgesprek!  Bel 0473 95.26.65 of stuur een mail

P.S. : Kijk gerust eens op onze pagina persoonlijke coaching.