Motiveer jezelf en zet stappen in je persoonlijke ontwikkeling!

Wil je een stap zetten in je persoonlijke ontwikkeling, weten wat je energie geeft en wat je motiveert in jouw job? Volg dan onze training “Meer veerkracht”. Wil je al een voorproefje van de training? Lees dan gerust dit artikel.

Zelfmotivatie en zelfinzicht zorgen voor persoonlijke ontwikkeling.

Zelfmotivatie op de werkvloer begint bij zelfinzicht.
Voor deze training vult iedere deelnemer trouwens de motivatiebevraging in.
Dit doe je om inzicht te krijgen in de eigen werkmotivaties en in welke mate je die momenteel intelligent inzet.
Daarnaast doen we een scan van de bedrijfscultuur die best bij je aansluit. Die twee zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leggen we beide naast elkaar, dan zien we of er een match is tussen de werkcultuur en de eigen werkmotivaties.

Stel dat je heel erg gemotiveerd bent om in groep te werken en je hebt nood aan een competitieve cultuur en dat sluit aan bij de bedrijfscultuur, dan heb je een perfecte match en dan kan je veel gemakkelijker jezelf motiveren.

Is die match er niet, dan verlies je energie en dat is zonde. Werkmotivaties en bedrijfscultuur dienen dus mooi op elkaar aan te sluiten.

Hoe kun je de kloof tussen je eigen werkmotivaties en de cultuur van je organisatie overbruggen?

Het belangrijkste is om je werkmotivaties en de cultuur te respecteren.

Slimme organisaties zorgen er echter voor dat er een match is tussen de werkmotivaties van haar medewerkers en de cultuur.
Is er toch een kloof, overweeg dan om die medewerker een ander takenpakket te geven dat veel meer bij hem of haar past.
Een pluspunt is dat je als individuele medewerker veel meer dan vroeger je eigen loopbaan kunt sturen.

Wat komt nog aan bod in de training voor je persoonlijke ontwikkeling?

We kijken naar we hoe we omgaan met onze eigen energie in het nu. In het hier en nu zijn is vaak een hele opdracht. Als we tegenslag hebben in het leven of frustraties, dan blijven we daar vaak in hangen. Om weer in het nu te leren zijn krijg je een aantal oefeningen mee om weer innerlijke rust te vinden en je lichaam beter aan te voelen. Tot slot, geven we een aantal tips mee om aan zelfzorg te doen. Je maakt sowieso een doorbraak. Deze training zorgt voor een grote stap in je persoonlijke ontwikkeling.

Gebeten om meer te weten? Meer informatie en inschrijven voor deze training vind je hier.