Hoe word ik een topcoach?

Wil jij ook inzicht in jouw mensen en hun potentieel ten volle benutten? Volg dan onze training “Team coaching” op 3 en 4 juli. Om je al een voorproefje te geven van wat je kunt verwachten tijdens deze tweedaagse workshop vroegen wij aan trainer Peter Callens wat goede team coaching inhoudt en wat het belang ervan is voor jouw organisatie. Lees je mee?

Peter, hoe coach ik nu het beste mijn team? Met andere woorden: wat is voor jou goede team coaching? Hoe word ik een topcoach?

Teamleden en teamverantwoordelijken moeten inzicht hebben in zichzelf als mens en in het team en de teamdynamiek begrijpen. Het komt erop aan de emotionele intelligentie van elk teamlid én van het team als geheel, te verhogen. En daardoor komt er meer empathie en begrip, omdat je meer inzicht hebt in de energiepakketten, dynamieken en verschillende motivaties binnen een team.

Vandaag de dag moet je dus intelligent omspringen met de energiepakketten en motivaties van mensen en teams en ook de verschillen daarin onderkennen.  Als teamverantwoordelijke kan ik bijvoorbeeld enorm gemotiveerd zijn om voor een goede sfeer te zorgen en om teamactiviteiten te organiseren, maar als dat niet leeft binnen je team, dan hebben je inspanningen geen effect.

Je dient dus als teamverantwoordelijke goed weten op welke knoppen je het beste drukt.  En daar geven we met Jobmotivation inzicht in. Waar liggen de verschillen en gelijkenissen en hoe ga je daar als teamcoach mee om?
Mensen willen op de werkvloer ervaren dat ze gerespecteerd worden. Als ze te weinig gerespecteerd worden, verlaten ze sneller je organisatie.

Wat is nu het belang van goede team coaching?

Als je investeert in team coaching, dan trekt dat het niveau van je hele organisatie omhoog. Je hebt ook minder personeelsverloop en je behaalt betere resultaten. Organisaties die investeren in team coaching hebben intern minder problemen en zijn op termijn veel succesvoller. Je vermijdt ook burn-out en bore-out.

Wat leer ik tijdens de training “Team coaching”? Hoe word ik een topcoach?

Tijdens de training ga je aan de slag met je eigen werkmotivaties en leer je hoe een team goed kan werken, hoe je je team naar een hoger niveau kunt tillen, wat de tools daarvoor zijn, hoe je praktisch te werk kunt gaan en hoe je een brug kunt slaan tussen je eigen motivaties en die van je team.

De training focust op wat je doet als coach in de dagdagelijkse praktijk. We doen praktische oefeningen en we gebruiken de inzichten uit de motivatiebevraging om het bewustzijn van de coach te verhogen om zijn of haar team naar een hoger niveau te brengen.  

Inschrijven voor de training kan hier

Hoe word ik een topcoach? Contacteer ons op 0473 /95.26.65 of via peter@jobmotivation.be