Rekrutering via Sociale Media anno 2023

Rekrutering via Sociale Media anno 2023

Met de opkomst van sociale media is het geen verrassing dat bedrijven zich tot deze platforms hebben gewend om toptalent te vinden en te werven. In dit artikel verkennen we de nieuwste trends in online werving via sociale media en delen we tips om deze platforms optimaal te benutten. 

1. Toenemend gebruik van video

Rekrutering Via Sociale Media anno 2023

Video wordt een steeds populairdere manier voor bedrijven om potentiële kandidaten te bereiken. Virtuele rondleidingen, opgenomen interviews en bedrijfscultuurvideo’s zijn slechts enkele voorbeelden van hoe bedrijven videomateriaal gebruiken voor personeelswerving. Op die manier kunnen bedrijven hun merk onder de aandacht brengen en kandidaten een levendige en persoonlijke ervaring bieden. 

2. Advertenties via sociale media

Social media recruitment advertenties zijn een krachtig instrument om een grotere groep kandidaten te bereiken en zich te richten op specifieke demografische groepen, waaronder het jongere talent. Niet alleen kan je je vacatures beter in het licht werpen, de kans op het vinden van de juiste kandidaat wordt ook automatisch groter.  

3. Verwijsprogramma's voor werknemers

Verwijsprogramma’s, of referral programma’s, zijn al lang een populaire manier voor bedrijven om toptalent te vinden, en sociale media hebben dit alsmaar toegankelijker voor ons gemaakt. Door dergelijke programma’s op poten te zetten, kunnen bedrijven hun werknemers aanmoedigen om vacatures met hun netwerk te delen, waardoor de kans op het vinden van de juiste kandidaat ook hier toeneemt. 

4. Interactieve inhoud

Interactieve content, zoals quizzen en gamification, wordt een steeds populairdere manier voor bedrijven om kandidaten te betrekken en te beoordelen. Zo kunnen bedrijven kandidaten een leuke en boeiende ervaring bezorgen en tegelijkertijd meer te weten komen over hun vaardigheden en interesses. 

5. Virtuele carrièrebeurzen en evenementen

Virtuele carrièrebeurzen en evenementen zijn een geweldige manier voor bedrijven om hun merk in het daglicht te zetten en in contact te komen met potentiële kandidaten. Zo kunnen bedrijven een grotere groep kandidaten bereiken en hen een leuke eerste indruk aanbieden.  

6. Werknemers worden ambassadeurs

Het inzetten van werknemers als merkambassadeurs is een krachtige manier voor bedrijven om hun bedrijfscultuur en waarden te promoten op sociale media. Door werknemers hun ervaringen te laten delen en het bedrijf te promoten, kunnen bedrijven een grotere groep potentiële kandidaten bereiken en hen een persoonlijker en authentieker perspectief van het bedrijf bieden. 

7. Automatisering

Met de toenemende populariteit van sociale media gebruiken bedrijven zelflerende systemen en automatiseringstools om het wervingsproces te stroomlijnen en efficiënter te maken. Door het gebruik van deze tools kunnen bedrijven tijd en middelen besparen en tegelijkertijd de ervaring van de kandidaat verbeteren. Benieuwd naar dergelijke tools? 

Hier schrijven we binnenkort een nieuwe blog over! Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief onderaan.

Tot slot

Kortom, Rekrutering via sociale media is een steeds populairdere en effectievere manier voor bedrijven om toptalent te vinden. Door op de hoogte te blijven van deze trends anno 2023, kan ook jij als bedrijf hier verder in investeren om zo een nog aantrekkelijkere wervingservaring te creëren. Toch liever een persoonlijkere ondersteuning? Contacteer ons vrijblijvend! 

We geven regelmatig interessante trainings, zoals Online rekruteren via LinkedIn en Social media bijvoorbeeld.