Invloed uitoefenen of vloeken?

Invloed uitoefenen…

dan heb je een eigen zaak, je eigen team, je eigen personeel. Je doet alles om je medewerkers gemotiveerd te houden.
Wat kan je nog meer doen om hen gemotiveerd te houden?

Heb je soms de neiging om te vloeken, al is het diep van binnen?

Op tijd en stond eens goed vloeken kan er de druk van afhalen met als valkuil dat we gaan denken dat anderen door dergelijk gedrag voor ons springen.

Nu, je hebt met mensen te maken… straks ontmoet je een aantal medewerkers… en welke keuzes maak je dan?

Keuzes maken: invloed uitoefenen of….

Ofwel werk je je frustraties uit ofwel kies je om invloed uit te oefenen.

Stel dat jij je frustraties uitwerkt op hen… wat gebeurt er dan werkelijk?

Die frustraties worden meteen voelbaar en anderen mensen gaan die heel snel overnemen… jij hebt immers de leiding. Aanvankelijk zal men alles willen doen om je tegemoet te komen. Daarna zal men het je heimelijk of openlijk lastig maken. Wie wil er nu ook blijven werken met leidinggevenden die zich als een bullebak of vervelend baasje voordoen? Ook jij wordt gelabeld op basis van jouw gedrag, niemand die ziet dat je het werkelijk goed bedoeld.

Nu ja, als je denkt dat geld medewerkers wel op hun plek houdt dan heb je gelijk en ongelijk. Onder je medewerkers zijn er die werkelijk hoofdzakelijk door geld gemotiveerd zijn, dat zijn de haaien. Zij trekken zich niks aan van je gevloek en laten je ook meteen vallen als er elders meer of beter te verdienen is.

Je hebt ook mensen die door iets anders gemotiveerd zijn dan door geld. Zij hongeren bijvoorbeeld naar waarderende woorden, noem het dolfijnen. Zij putten zichzelf uit voor een vriendelijk woord. Jouw gevloek maakt het alleen maar erger voor hen. Zij geraken nergens, jij geraakt nog meer gefrustreerd en de vicieuze cirkel is begonnen.

Nu, wat kan je er aan doen?

Eerst bewust worden wat jou motiveert. Stop even met na te denken over wat jou zorgen baart en kijk naar wat jou echt drijft? Wat stuurt van binnenuit jouw houding en attitude? En de volgende stap is bewust te worden van wat jouw medewerkers drijft, wat hen echt motiveert. En ondanks wat al die motivatiespecialisten beweren, het is nooit één ding wat ons motiveert. En wat het ook is, het is absoluut niet te veralgemenen. Geloof me, die mannen van jobmotivation.be weten waarover ze spreken.

Is het dan niet makkelijker om te blijven vloeken? Of toch maar gaan voor invloed uitoefenen?

Al wat je nodig hebt is weten wat jou en je medewerkers motiveert en invloed uitoefenen. Dat kost niet veel tijd en al zeker niet veel geld. Op een half uur wordt duidelijk wat hen nu echt drijft. En op een uur heb je door hoe je burn-out, bore-out, conflict en eindeloos verloop kan voorkomen. In minder dan een dag weet je hoe je jezelf en hen maximaal kunt beïnvloeden, En in no-time ben je omringd met mensen die houden van hun job en gemotiveerd aan de slag gaan. Interesse? Te mooi om waar te zijn?

Wij bieden u de mogelijkheid om de test voor uzelf te doen. En dat kan door uw gegevens naar ons te zenden en wij sturen u de link naar de online test.

Wens je meer informatie, bel dan rechtstreeks naar of Peter Callens – 0473 95 26 65

Nu, omdat je de moeite gedaan hebt om tot hier verder te lezen, is hier een kleine tip om je medewerkers constructief te beïnvloeden: Luister echt naar hen en neem nota!

P.s.1 : interessante training team management