Energetisch inzicht in je medewerkers

Energetisch inzicht in je medewerkers …. een vriendin voelt zich dolenthousiast over haar nieuwe job als pianolerares.
De school waar ze werkt groeit enorm: nu al 640 leerlingen. Een enorm succes. Alle lesgevers voelen zich in hun nopjes.

Wat is het geheim van hun succes?

Hun enthousiasme en vooral het werken op niveau van het individu. De lesgevers voelen zich echt fier dat ze de dromen van de kinderen en volwassen helpen waarmaken op hun eigen niveau.
Willen de leerlingen bijvoorbeeld een stuk van de “Pirates of the Caribbean” leren spelen, dan kan dit. Zijn de leerlingen er belange nog niet klaar voor om het stuk volledig aan te leren, dan nemen ze een deeltje uit het werk en gaan zo stap voor stap verder. Tot ze het stuk kunnen spelen.
Het succes van de muziekschool komt dus omdat ze vertrekken uit wat er leeft bij de deelnemers zelf, gekoppeld aan een dosis energie.

En da’s nu net wat je kan verwachten met Jobmotivation. Managers, team-coördinatoren inzicht geven in wat er leeft bij henzelf en bij hun medewerkers. Je ontdekt hoe je eigen werkmotivaties te respecteren en die van de ander.

Welke effecten zie je als je Jobmotivation erbij betrekt?

Je mensen bloeien open.
Mensen nemen taken op die hen echt liggen, vanuit hun echte werkmotivaties. En ze vinden dit aangenaam. Je verschuift zaken. Het werk gebeurt anders.
Sommige medewerkers willen liever wat alleen werken, zeker voor bepaalde taken, voortaan respecteer je dit en je richt de werkruimte mogelijks opnieuw wat in. Je weet of iemand veel feedback nodig heeft of eerder weinig. Je gaat die woorden gebruiken waarmee je een klik realiseert. Kleine zaken met een groot effect. Je mensen voelen dit.

Een aantal medewerkers die al langer een blok aan het been waren, vertrekken.
Als je echt een team laat openbloeien dan komt er heel wat bloot te liggen. Spelletjes die vroeger werden gespeeld zijn nu uitgespeeld. Mensen, soms met psychische disfuncties, die stokken in de wielen staken, gaan er uit. Als je de energie in je team verhoogt, verhoogt de helderheid. Je legt het systeem bloot.

Je behoudt de meest productieve medewerkers langer.
Mensen die goed door jouw organisatie worden betaald staan vaak open voor een excellente begeleiding.
Talent Management, individuele coaching, daar hebben ze meestal oren voor en daarmee kan je hen ook binnen je organisatie houden.
Je hebt ook zicht op “de klok” van je medewerkers. Hoelang zijn ze gemotiveerd om hetzelfde soort werk te doen?
Sommigen hebben om het jaar een nieuwe uitdaging nodig of willen nieuwe accenten, andere pas om de 4 jaar of langer. Allemaal goed. Alleen dien je “de klok” te respecteren anders verliezen ze veel energie of voelen ze zich als een onrustige kip in een hoenderhok. Daardoor gaat hun productiviteit en efficiëntie zienderogen achteruit waardoor ze meer geld gaan kosten dan ze opleveren.

Je weet je teams veel beter samen te stellen als je energetisch inzicht hebt.
Wie werkt best met wie? Waar zullen ze elkaar vinden? Waar liggen de kiemen voor conflicten?
Als je het duorapport met 7 gelijkenissen en 7 verschillen qua motivatie opvraagt vooraleer 2 mensen samenwerken, dan zie je op voorhand al veel van wat er zich zal afspelen.
Handig toch? Je weet voortaan op welke knoppen dat je dient te duwen om je team te laten draaien. Zijn ze gevoelig voor hun plaats binnen de organisatie, voor de tools waarmee ze werken, voor deadlines? Je krijgt een precieze en betrouwbare roadmap.

En dat zijn maar enkele van de positieve effecten…

Wil je meer proeven van al dit kunnen en energetisch inzicht verwerven?
Neem dan contact op via e-mail naar Jobmotivation of kom naar 1 van onze trainingen

Peter Callens
Dennis Deridder

Bel 0473 95.26.65 of mail ons