Wanneer kan je het beste een vacature op LinkedIn plaatsen?

Een online vacature plaatsen op LinkedIn.

Klinkt simpel. Right?

In principe maakt LinkedIn het vrij gemakkelijk, dat klopt. Maar dat brengt natuurlijk wel met zich mee dat er enorm veel competitie is tussen recruiters.

Hiermee zeg ik niet dat LinkedIn verzadigd is, verre van zelfs! Maar toch… het is niet omdat je een vacature plaatst, dat die meteen zichtbaar is in het bereik van iedereen.

Het juiste moment van een vacature plaatsen

Heel veel hangt namelijk af van het moment van publicatie. Met andere woorden, op welke
dag & op welk tijdstip zijn de meesten job zoekers actief op LinkedIn?

Op dat moment willen we natuurlijk zo graag mogelijk de vacature plaatsen, want die
komt dan helemaal bovenaan in de ranking te staan. We willen dus net voor dat
moment de vacature publiceren. 

Wanneer is dat moment nu?

Tijdstip

We kunnen concluderen dat job zoekers al vanaf de ochtend vrij actief zijn. Ze staan op & gaan vrijwel meteen aan de slag met zoeken, soms zelfs al vanuit hun bed.

De piekuren zijn echter tussen 7h30 tem 9h. Om 12 uur kent LinkedIn zijn ‘lunch dipje’. 

Dag v/d week

Op zondagnamiddag of maandag beginnen mensen vaak hoopvol te denken aan hun nieuwe week, al zoekende op LinkedIn naar een interessante nieuwe uitdaging. We merken dat bijgevolg de meeste applicaties dan ook in het begin van de week binnenkomen. De slimste dagen om dus een vacature te plaatsen via LinkedIn, is dus op een zondag of maandag. 

Tijd van het jaar

Wellicht een minder beslissende factor, maar alsnog interessant om te weten… Bepaalde maanden zijn interessanter dan andere maanden. 

Als we kijken naar de search results van Google, op vlak van het keyword “vacature(s)”, dan zien we dat men dit woord het vaakst opzoekt in de maanden januari, september & oktober. 

Het is eigenlijk vrij logisch te verklaren waarom men vaker op zoek is in januari dan in bijvoorbeeld April. Dit is puur te wenden aan het willen opstellen van goede nieuwe voornemens. Januari wordt dan ook vaak bij mensen nog steeds als ‘nieuw begin, nieuwe kans’ gezien.

Ben je van plan om aan je employer branding werken? Dan kan je dus best in deze maanden je campagnes opvoeren.

Benieuwd naar meer over online rekruteren via LinkedIn?

Op 24 maart geeft onze trainer Mic Adam, een echt referentiepunt binnen online rekrutering, een opleiding over deze topic. Klik hier voor meer info. 

Komt de datum je niet uit? Geen probleem! Laat het ons gerust weten en we laten jou alvast de volgende ingeplande sessie weten!

Mic Adam schrijft trouwens elke maand een blogpost op zijn eigen LinkedIn profiel, check it out!