Wat zijn de kenmerken van een high performing team?

Een high performing team bereikt het meest.
Daarover bestaat geen twijfel.

Wilt u ook weten wat een team succesvol maakt en hoe wij van Jobmotivation u daarbij kunnen helpen? Peter Callens, trainer en coach, geeft meer uitleg.

Peter, wat zijn nu de kenmerken van een high performing team?

Eerst en vooral is er de psychologische veiligheid waarbinnen een team functioneert.
Maak goede afspraken, weet op voorhand goed hoe u omgaat met conflicten enz..
Creëer dus als teamcoach of manager een speelveld waarbinnen uw team zal functioneren, waarbinnen iedereen zich op zijn gemak voelt en weet waar hij of zij aan toe is, wat de doelstellingen zijn enz..

Hou uw team ook klein en fijn. Te grote teams zijn te complex om werkbaar te zijn. Mensen moeten elkaar kennen en elkaar kunnen vertrouwen.  Dat is belangrijk, omdat performante teams sneller kunnen schakelen.

Teamleden moeten ook een oprechte interesse hebben in de klant en in de uitdagingen ervan. Dat kunnen interne of externe klanten zijn. Ze moeten nieuwsgierig en betrokken zijn om klanten te bedienen.

Je streeft als team naar resultaten en brengt ze bij voorkeur zelf in kaart nog voor ze opgevraagd worden. Dat kan per kwartaal of per maand zijn. Teamleden zijn dus gepassioneerd door resultaten en zijn er fier op dat ze die zelf in kaart kunnen brengen. Ze weten ook perfect wat van hen verwacht wordt.

Hoe kan Jobmotivation mij helpen om high perfomring team samen te stellen?

In een eerste fase doen we de online-motivatiebevraging.
Doordat we inzicht krijgen in de werkmotivaties van medewerkers, krijgen we inzicht in wie iedereen is en in hun onderliggende drijfveren.

Vervolgens geven we ieder teamlid individueel feedback over zijn of haar motivaties en gaan we hen coachen op basis van skills of motivaties die nog ontbreken.

En dan zie je heel snel waar mogelijke conflicten kunnen liggen tussen twee mensen, waar ze elkaar kunnen vinden enz. We werken ook met bio-feedback om mogelijke blokkades op te heffen.

Daarnaast bieden wij ook de training teamcoaching aan of u kunt ons boeken voor een traject van vier halve dagen training in uw organisatie voor uw medewerkers. Daarbij focussen we op het verhogen van de emotionele intelligentie van alle medewerkers.

Wat kan ik verwachten van jullie coaching aanpak ter plekke?

Als coach-leidinggevende krijgt u feedback over uw resultaten en middels een gesprek met de trainer een beter inzicht op weet- en toepassingsniveau van uw eigen motivationele drivers, communicatiestijl en aandachtsfilters.

Dit resulteert in een positief functionerende coach-leidinggevende ten opzichte van uw medewerkers. U verwerft meer kennis en inzicht over het functioneren van uw team en welke gevoeligheden er in het team aanwezig zijn waar u kunt op inspelen en aansturen.

Door middel van individuele feedback over hun resultaten krijgen de trainees een verhoogd weet-en inzichtsniveau over hun eigen motivationele drivers, communicatiestijl en aandachtsfilters. Dit resulteert in een geïntegreerde attitude om zowel in team als individueel beter te functioneren.

Naar een high performing team?

Schrijf je dan in  voor deze training.
Neem dan onmiddellijk contact met ons op voor maatwerk:

Peter Callens – Tel: 0473 / 95.26.65 of mail